Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Україна" та "Інтер" віддають перевагу Януковичу - ОБСЄ

Субота, 9 січня 2010, 19:17
Українські засоби масової інформації дозволяють кандидатам у президенти впливати на зміст новин.

Про це заявила керівник місії спостерігачів за президентськими виборами в Україні Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Хайді Тальявіні, повідомляє Голос Америки.

"Не всі кандидати отримують доступ до ЗМІ в рівному ступені. У деяких кандидатів є угода або усна домовленість з тим чи іншим мовником, відповідно до якої їм наданий більший доступ до ефіру, ніж іншим", - сказала вона.

За словами Тальявіні, "присутність у ЗМІ - це також питання фінансів, все залежить від фінансових можливостей кандидата".

"Кампанії деяких кандидатів на деяких каналах висвітлюються в більш позитивному ключі. Це відноситься до висвітлення кампаній кандидатів Юлії Тимошенко, Віктора Януковича і Віктора Ющенка на державному телеканалі УТ-1", - зазначила глава місії.

"На 5 каналі висвітлення кампанії Тимошенко було на 75% позитивним, Януковича - на 47% позитивним", - заявила вона.

"На телеканалі "Україна" 45% висвітлення кампанії Тимошенко і 36% висвітлення кампанії Ющенка було негативного толку. В той час як Янукович на цьому каналі отримав тільки 12% негативного висвітлення", - сказала Тальявіні.

За її словами, "на каналі "Інтер" 98% інформації про кампанію Януковича носили позитивний характер і 0% - негативний".

"Всі ці дані - результати нашого дуже уважного моніторингу українських ЗМІ з початку грудня минулого року", - додала глава місії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування