Ющенко розповів, з чого починав ранок останні 5 років

П'ятниця, 8 січня 2010, 18:37
Президент Віктор Ющенко не відчуває особистої відповідальності за нестабільність в країні.

Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Свобода", повідомляє Ліга.net.

"Я кожен день, будучи президентом у цій державі, ранок починав з того, що кожного українця закликав, що він не хохол, не малорос, що він українець", - сказав президент.

"Після 2004 року, як була зроблена політична реформа, повноваження, починаючи з (призначення) Генпрокурора і закінчуючи призначенням суддів, змістилися з компетенції президента до компетенції парламентської більшості, яку очолює прем'єр", - зазначив Ющенко.

"Я як президент ніколи не схилю голову і не скажу, що я за ці п'ять років щось програв", - заявив він.

"Я приніс нації те, чого вона потребує. Вміє вона це читати - це її порятунок, не вміє - значить, нам треба бути походити з Януковичем і Тимошенко під кремлівським проектом, як ходили під Кучмою, ще 15-20 років. Це теж плата", - підкреслив Ющенко.

Крім того, президент заявив, що бачить прогрес у візових стосунках України з Євросоюзом.

"За 2008 рік до Європи як туристи виїхали мільйон двадцять тисяч українців, а у 2007 році, за старим візовим режимом, - близько 400 тисяч. У 2008 році 40% виїжджаючих українців виїжджали за безкоштовними візами", - сказав він.

"І ми називаємо це відсутністю прогресу у візових відносинах? Думаю, що це дурниця. 40% громадян зараз їдуть до країн ЄС безкоштовно: це і є візова політика Ющенка", - підкреслив глава держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування