Голова УДО: деякі "люди в погонах" заангажовані

Понеділок, 7 грудня 2009, 08:57

Представники деяких правоохоронних органів виявляють політичну заангажованість у відношенні до кандидатів у президенти.

Про це заявив керівник Управління держохорони Олександр Бірсан в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання, чи справді кандидатам хтось загрожує.

"Наші поїздки по регіонах виявили факти політзаангажованості представників тих чи інших правоохоронних органів", - сказав він.

Наприклад, за словами Бірсана, це проявилося "в інциденті за участю Арсенія Яценюка в Чернівцях", коли в нього метнули яйце і були "й інші неприємні моменти, включаючи погрози".

"Мені довелося дзвонити з вимогою посилити відповідальність людей у погонах за можливі наслідки, якщо в повному обсязі не буде розпочато весь комплекс охоронних заходів", - сказав керівник УДО.

"У підсумку мітинг пройшов. Але й чорна фарба була, і червона, і яйця, і помідори. Якщо б не своєчасні попереджувальні заходи, було б і дещо гірше. Деякі правоохоронці ще не зреклися політичної ангажованості. Вони повинні сприяти створенню рівних умов для всіх кандидатів", - додав він.

Однак Бірсан не захотів уточнити, що має на увазі під "політичною заангажованістю".

"У силу зрозумілих причин я б не хотів озвучувати конкретні організації. За бажання вони легко вираховуються", - сказав він.

"Але оскільки чітко проявилася тенденція, президент висловив необхідність посилити норми закону, попередивши про відповідальність тих, хто ними почав зневажати", - пояснив голова УДО.

"Кандидати повинні перебувати в однакових умовах, у тому числі й щодо безпеки. Насправді ж виявилося, що в цьому плані одним кандидатам - надають більшу перевагу, іншим - меншу", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування