Вирок убивцям Гонгадзе залишили в силі

Вівторок, 8 липня 2008, 13:32

Верховний суд залишив у силі вирок, винесений виконавцям убивства журналіста Георгія Гонгадзе, що працювали в органах МВС Миколі Протасову, Валерієві Костенку й Олександру Поповичу.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат вдови убитого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, у такий спосіб колегія суддів Верховного суду відхилила касаційні скарги підсудних і залишила в силі вирок апеляційного суду Києва, відповідно до якого Протасов був засуджений на 13 років позбавлення волі, решта - на 12 років.

Верховний суд також відхилив прохання Протасова залишити йому звання "полковник міліції" і відповідні міністерські нагороди.

За словами Теличенко, таке прохання Протасов мотивував тим, що він є ветераном органів внутрішніх справ.

Як відзначила адвокат, підсудний не врахував "один момент" - ветераном органів внутрішніх справ може вважатися тільки та людина, служба якої в МВС була бездоганна.

Український журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства. Замовники убивства дотепер не встановлені. Справа розслідує Генеральна прокуратура.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Київ присудив трьох виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе Миколи Протасова, Валерія Костенка й Олександра Поповича до 13, 12 і 12 років позбавлення волі відповідно. Адвокати засуджених оскаржили це рішення у Верховному суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News