Липовий Кембридж Януковича

Середа, 25 серпня 2004, 14:08
Академічні здобутки Віктора Януковича, якими так рясніє його біографія, при ретельному розгляді нагадують великі мильні бульбашки. Уколоти таку бульбашку голкою фактів і вона, пирск, розлітається на маленькі бульки, назва яким брехня, комплекс меншовартості та марнославство.

Після того, як розслідування "Української правди" виявило, що Каліфорнійська міжнародна академія науки, освіти, індустрії та мистецтв, де пан Янукович рахується академіком, є типовим "лохотроном" для багатих буратін, ми вирішили перевірити інформацію й про інші академічні сторінки біографії Віктора Федоровича. І ось про що ми довідалися.

Візитні картки нашої держави – офіційні інтернет-сайти представництв України за кордоном, зокрема Посольства України у США, Швеції та Євросоюзі серед іншої інформації про прем'єр-міністра Януковича повідомляють таке:

"Кембриджський міжнародний центр нагородив В. Януковича медаллю - відзнакою за його наукові проекти та їхнє успішне втілення у Донецькому регіоні. За рішенням Кембриджського Центру його було нагороджено званням "людина року" в номінації "місцевий економічний розвиток" за 2000 рік і включено до річного видання Міжнародного Біографічного Центру."

Неіснуючий Кембриджський міжнародний центр

Крім всеохоплюючого пошуку в Інтернеті, ми звернулися за поясненням, підтвердженням чи спростуванням інформації про нагородження Віктора Януковича Кембриджським міжнародним центром безпосередньо до Кембриджського університету у Великій Британії, Британського посольства в Україні, до офісів Британської Ради в Києві та Донецьку, до Геннадія Коржа - керівника прес-служби штабу Януковича й Сергія Тігіпка – голови виборчого штабу кандидата Януковича.

Висновок такий. Окремо існуючої організації під назвою Кембриджській міжнародний центр (Cambridge International Сеnter/Centre) в природі не існує. Згадки про нього, як про окрему організацію, є тільки на сайтах українських закордонних диппредставництв, посилання на які наведено вище.

Що існує, так це 800 міжнародних центрів у більш ніж 150 країнах, яким Кембриджський університет надав право проводити "кембриджський екзамен". Метою таких центрів є видання свідоцтв про знання англійської мови, але аж ніяк не медалей за економічний розвиток.

Серін Люіс – менеджер з питань комунікацій відділу міжнародних екзаменів Кембриджського університету (University of Cambridge International Examinations, CIE) – організації, що координує роботу цих 800 центрів, зазначає:

"Ми маємо тісні стосунки з навчальними закладами, які викладають наші предмети й видають наші дипломи. Медаль, про яку йдеться в біографії (Януковича), не є тією відзнакою, якою ми нагороджуємо ні прямо, ні опосередковано через наші центри. Я не в змозі підтвердити біографію, тому що, наскільки ми знаємо, жоден з центрів CIE не видає медалей".

Доктор Джейк Рейнольдз – заступник директора Програми з промисловості Кембриджського університету, яка займається різноманітними проектами для промисловців, підприємців, економістів тощо, відповів нам так:

"Я особисто ніколи не чув про Кембриджський міжнародний центр. Ви можете зв’язатися з університетським центром міжнародних відносин. Однак, я не знаю про існування на цьому факультеті жодних програм висунення на нагороди".

Бенет Стайнберг – директор по зв’язках з пресою й громадськістю Кембриджського екзаменаційного синдикату (Group Director of Public Affairs University of Cambridge Local Еxaminations Syndicate) відповів нам таке:

"Кембриджський міжнародний центр не має відношення до екзаменаційного синдикату Кембриджського університету, або до його філії – Cambridge International Examinations... Ця організація не видає медалі та не має жодного інтересу в регіональній економіці, однак має можливість створювати свою власну систему винагород".

Донецький слід

Остання відповідь наштовхнула нас на думку, що можливо один з кембриджських міжнародних центрів, що приймають екзамени з англійської мови десь, скажімо, у Донецьку, "відбився від рук" і замість того, щоб готувати народ до іспитів, вирішив перекваліфікуватися й нагородити Віктора Януковича медаллю.

Однак, у філії Британської ради в Донецьку, яка якраз і займається прийняттям цих іспитів у місті, нам відповіли, що ніколи не чули ні про Кембриджський міжнародний центр, ні про нагородження Януковича медаллю.

Британська рада тісно співпрацює з Кембриджським університетом. Відтак, якщо б Януковича було нагороджено якимось Кембриджським міжнародним центром в Донецьку, вони б про це, напевно, знали. Але, не знають.

Лохотрон №2: Міжнародний біографічний центр

Якщо Кембриджського міжнародного центру немає в природі, то Міжнародний біографічний центр, до річного видання якого було начебто внесено прізвище Януковича, існує і знаходиться він у місті Кембриджі, Велика Британія.

Існує віртуально і до Кембриджського університету не має ніякого відношення. Займається центр упорядкуванням біографічних довідників видатних науковців та діячів різних галузей.

Як і випадку з Каліфорнійською академією, більшість прізвищ – неангломовні. Якщо ви бажаєте, щоб і ваше прізвище було внесено до одного з чисельних томів "видатних людей", можете хоч зараз заповнити анкету. Скільки це буде коштувати – не знаємо. Не пробували.

Керівник прес-служби штабу Януковича Геннадій Корж повідомив, що він зробить запит щодо кембриджського минулого свого шефа. Цікаво дізнатися, з якого джерела українські представництва за кордоном запозичили таку дівну інформацію про прем’єр-міністра. Від Сергія Тігіпка відповідь також поки що не надійшла – запит "УП" до штабу Януковича було спрямовано дев'ять днів тому.

За відсутності їхніх відповідей виглядає, що ніякої окремої установи "Кембриджський міжнародний центр", як і його нагород, немає.

Скидається на те, що комплекс меншовартості пана Януковича вкотре змушує його створювати із себе образ інтелектуала, яким він аж ніяк не є. Щодо Міжнародного біографічного центру в Кембриджі, то це – ще одна приманка для марнославців з усього світу.

Замість того, щоб примазуватися до високої репутації Кембриджського університету, пан Янукович краще б почав будувати свою власну репутацію з вивчення українського правопису.

Читайте також:

From Сalifornia с люВовью: на академіку шапка горить!

ЯНУКОВИЧ В ДЕКЛАРАЦІЇ ЗРОБИВ ДВІ ПОМИЛКИ В ОДНОМУ СЛОВІ

Януковича в родині називають "батєй". Хоч він робить по дві помилки в слові


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News