Зеленський закликав світ долучитися до розслідування катастрофи літака в Ірані

Четвер, 9 січня 2020, 07:18
Зеленський закликав світ долучитися до розслідування катастрофи літака в Ірані

Президент Володимир Зеленський закликає міжнародну спільноту, особливо Канаду, взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Джерело: звернення Зеленського, Офіс президента

Пряма мова: "Сьогодні я проведу телефонну розмову з президентом Ірану щодо посилення співпраці з українською стороною задля встановлення істини. Закликаю й міжнародну спільноту, зокрема Канаду, долучитися до розслідування обставин авіакатастрофи українського Боїнга-737.

Також в Україні буде проведено позапланові та повні перевірки стану безпеки польотів МАУ та інших вітчизняних авіакомпаній.

Українським громадянам рекомендовано утриматися від відвідання цього регіону. До з’ясування всіх причин катастрофи українським авіакомпаніям заборонені польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку.

Окремо наголошу, що й до відправлення українського літака, й після нього в міжнародному аеропорту Тегерана сідали та злітали літаки міжнародних, зокрема і європейських авіакомпаній. Польоти припинили тільки Сполучені Штати Америки. Жодна інша країна не забороняла польоти своїх авіакомпаній над Іраном та не скасовувала рейси до ранкової авіакатастрофи".

Деталі: Президент України висловив співчуття родинам загиблих, серед яких громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

9 січня оголошено днем національної жалоби в Україні, адже загинули 11 українців.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний і що не допускають помилку екіпажу.
  • Попередня версія канадських спецслужб, за інформацією Reuters, така: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • В Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть "чорні скриньки" (бортові самописці) з розбитого літака компанії Boeing чи американцям.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...