Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальній російській блогерці заборонили в’їзд до України 

Четвер, 9 січня 2020, 01:15
Скандальній російській блогерці заборонили в’їзд до України 

Російській блогерці Олександрі Мітрошиній, на зустрічі з якою поліція затримала активістів руху "Відсіч", заборонили в’їзд до України на три роки через відвідини окупованого Криму. 

Джерело: Мітрошина у своєму Телеграм-каналі

Пряма мова: "Зараз на посадці підійшов співробітник прикордонного контролю, відвів мене в окрему кімнату і поставив мені в паспорт штамп про заборону в'їзду в Україну до 6.1.2023. Все пояснював ввічливо і спокійно, представився, запитав, чи розумію я український. І відвів назад на посадку.".

Деталі: Блогерка додала, що розуміє, чому їй заборонили відвідувати Україну та заявила, що поважає закон. Окрім цього, вона висловила сподівання приїхати до Києва через три роки.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що російська блогерка в’їхала в Україну декілька днів тому через залізничний пункт пропуску, оскільки відносно неї на момент перетину кордону не було обмежень щодо в'їзду, не було інформації, що вона відвідувала тимчасово окуповані території.

25-річній росіянці повідомили про -річну заборону в’їзду в Україну вже в аеропорту "Борисполь", під час виїзду з України до Мінська.

Передісторія:

  • Під час виступу у Києві російської блогерки Олександри Мітрошиної, яка у 2018 році заїжджала на анексований півострів з території Росії, поліція затримала трьох осіб.
  • Серед затриманих - активісти громадянського руху "Відсіч", які "прийшли на виступ Мітрошиної, щоб запитати "чий Крим?". 
  • На двох затриманих склали адмінпротокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство). Також правоохоронці склали адмінматеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, котрий конфліктував із двома попередньо затриманими. Згодом усіх учасників події відпустили.
  • Пізніше у Держприкордонслужбі заявили, що у разі підтвердження факту незаконного відвідування анексованого Криму російською блогеркою Олександрою Мітрошиною під час її виїзду з України,  їй може бути заборонено в'їзд на територію держави терміном на три роки.

Українська правда, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування