Справа Шеремета: захист Дугарь розповів, чий "набір сапера" знайшли у неї вдома

Середа, 8 січня 2020, 16:30
Справа Шеремета: захист Дугарь розповів, чий набір сапера знайшли у неї вдома

Адвокат медсестри Яни Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, каже, що саперське знаряддя, яке знаходилось в неї вдома, належало іншій людині.

Джерело: виступ адвоката Віталія Коломійця у суді, коментар адвоката "Українській правді"

Пряма мова: "Вона винаймає блок гуртожитку. Гуртожиток, знаєте, є "двушки" і "трьошки", де люди живуть по двоє – по троє. Багато військових Новомосковську, найближчих частин, винаймають...

І в цьому блоці, в іншій кімнаті, знайшли сертифікат сапера. Пам’ятаєте на брифінгу вони казали, ой, там саперна сумка, навіщо воно їй треба. Вони ж знайшли, кому належить це все діло"..

Деталі: За словами адвоката, знайдений сертифікат сапера був на ім’я Андрія Кравцова.

Захисник каже, що сумка зі знаряддям знаходилась не у кімнаті Дугарь, а у "гостьовій кімнаті".

Адвокати Яни Дугарь
Адвокати Яни Дугарь Віталій Коломієць (ліворуч) та Денис Ломанов (праворуч)
фото: соня лукашова, УП

У телефонних розмовах, які публікувало слідство, дівчина розповідала знайомій, що слідчі прийшли до неї з обшуком в іншу квартиру, і тому, на щастя, не знайшли "набір сапера".

На запитання, чому Дугарь переживала, що в неї можуть знайти чужі речі, адвокат відповів, що ця телефонна розмова насправді тривала 40 хвилин, а поліція її змонтувала: "Вона не переживала, це так передається".

"Українська правда: звернулась до речника Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка з проханням підтвердити чи спростувати інформацію про те, що слідству відомий власник саперського знаряддя. У відповідь на це речник сказав, що "не коментує перебіг слідства"

Що було раніше: Апеляційний суд дозволив Дугарь перебувати під домашнім арештом в Києві, а не в Дніпропетровській області. Апеляцію іншого підозрюваного Андрія Антоненка розглянути не вдалось.

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • 13 грудня підозрювану у причетності до вбивства журналіста та одного із керівників "Української правди" Павла Шеремета Яну Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства. Поліція називає її "розвідницею".
  • 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
  • За версією правоохоронців, закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, а допомагав їй Антоненко.
  • Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в країні.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування