У Зеленського розповіли, про що президент говорив з Помпео

Вівторок, 7 січня 2020, 09:43
У Зеленського розповіли, про що президент говорив з Помпео

У ході телефонної розмови президент України Володимир Зеленський та держсекретар США Майк Помпео обговорили звільнення полонених, укладання контракту на транзит газу та загострення ситуації на Близькому Сході. 

Джерело: повідомлення Офісу президента 

Дослівно: "Співрозмовники обговорили загострення ситуації на Близькому Сході після атак на коаліційні сили в Іраку та нападу на американське посольство в Багдаді. Сторони погодилися, що будь-які подальші агресивні кроки можуть стати загрозою для стабільності в регіоні та глобальної безпеки".

"Президент України висловив занепокоєння можливим загостренням ситуації в Іраку та регіоні, якщо сили США та коаліції передчасно залишать країну".

Деталі: За повідомленням ОП, також президент України поінформував Помпео про результати домовленостей, досягнутих під час Нормандської зустрічі та плани українського уряду щодо відновлення миру на сході України.

Зеленський "подякував за підтримку з боку США у відновленні миру на сході України, поверненні Криму та висловив вдячність президенту США та Конгресу за рішення про надання фінансової та матеріальної допомоги сектору безпеки й оборони нашої держави".

У свою чегу Помпео "особливо відзначив звільнення полонених і привітав укладення важливого контракту на транзит газу в Європу", повідомили в ОП. 

Дослівно: "Домовлено, що ці та інші питання будуть докладно обговорені під час зустрічі Володимира Зеленського та держсекретаря США". 

Читайте також: Як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну

Нагадаємо, 

  • Раніше Держдеп США повідомляв, що Майк Помпео приїде до Києва 3 січня 2020 року. Він планував зустрітися з президентом, міністром закордонних справ та міністром оборони України.
  • 1 січня держсекретар США Майк Помпео відклав свою поїздку до України після атаки на американське посольство в Іраку.
  • 6 січня у Держдепі повідомили, що Майкл Помпео обговорив із президентом Володимиром Зеленським перенесення своєї поїздки до України. Повідомлень про розмову на сайті глави української держави не було.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування