У Трампа почали підготовку санкцій проти Іраку - WP

Вівторок, 7 січня 2020, 08:52
У Трампа почали підготовку санкцій проти Іраку - WP

В адміністрації США почали роботу над пакетом санкцій проти Іраку.

Джерело: Washington Post з посиланням на три інформованих джерела в адміністрації Трампа

Деталі: За даними ЗМІ, робота почалася після того, як президент США Дональд Трамп пригрозив Іраку економічними санкціями в разі, якщо країна продовжить наполягати на висилці американських військ.

Дослівно: "Провідну роль у разі запровадження санкцій візьмуть на себе міністерство фінансів і Білий дім", - заявили поінформовані джерела у Білому домі.

За словами співрозмовників WP, переговори про введення санкцій були попередніми і остаточне рішення про те, чи запроваджувати їх, ще не ухвалено.

Як зазначив один з чиновників в адміністрації Трампа, план полягав у тому, щоб трохи "почекати" з введенням санкцій, щоб з'ясувати, які дії послідують за рішенням Іраку про виведення американських військ з країни.

Читайте також: Як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну

Нагадаємо, 

  • 5 січня після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані парламент Іраку проголосував за виведення американських військ - близько 5000 американських солдатів - з країни.
  • На це президент США заявив, що у разі будь-якої ворожості з боку Іраку він може накласти "дуже великі санкції" - такі, "яких вони ніколи раніше не бачили", що зробить санкції проти Ірану "дещо нудними". Також Трамп зажадав від Багдада відшкодування мільярдів доларів за інвестиції США у будівництво авіабази.
  • Окрім того Трамп пригрозив завдати ударів по 52 іранським мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об'єктів. Тегеран відреагував на погрози Трампа, назвавши його "терористом у костюмі".
  • Іран також заявив, що більше не дотримуватиметься жодного з положень ядерної угоди 2015 року.
  • 6 січня ЗМІ поширили інформацію про початок процесу виведення військ США з Іраку, проте у Міністерстві оборони США ці дані заперечили.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування