"Штаб" Саакашвілі: Учасники акції пішли з-під Жовтневого

Неділя, 17 грудня 2017, 17:21

Учасники акції біля Жовтневого палацу у Києві пішли, прорватися всередину більше ніхто не намагається. 

Про це повідомляє кореспондент УП з місця події. 

Наразі біля будівлі палацу перебуває кілька представників поліції, інших учасників мітинга, який прийшов до Жовтневого після "Маршу за імпічмент", немає. 
 
 
Усі фото - Євген руденко
Як відомо, раніше  лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт, на якому також присутні діти. 

Сам Саакашвілі закликав людей повернутися на Майдан та йди до Верховної Ради, де відбувся ще один мітинг. Там він заявив, що  він - "проти провокацій та насилля" та закликав "не піддаватися на провокації". 

У Нацполіції у свою чергу заявили, що за фактом подій під Жовтневим палацом вже відкрито два кримінальних провадження - за ст.15 ст. 341 КК - "замах на захоплення державних або громадських будівель" та за ст.345 - "погроза працівнику правоохоронного органу". Також вирішується питання про відкриття провадження за ст.343 КК - "перешкоджання діяльності правоохоронців".

Окрім того у поліції повідомили про кілька постраждалих внаслідок сутичок біля палацу з боку силовиків, зокрема від отруєння невідомою речовиною. 

Євген Руденко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...