Каналу "Україна" призначили перевірку за серіал "Не зарікайся"

П'ятниця, 22 квітня 2016, 08:18
Каналу Україна призначили перевірку за серіал Не зарікайся

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку  телеканалу "Україна" у зв’язку зі скаргами щодо сюжету серіалу "Не зарікайся".

Як повідомляється на сайті Нацради, відповідне рішення ухвалили на засіданні 21 квітня.

У повідомленні йдеться, що через трансляцію мовником 66 серії цього серіалу надійшли численні звернення громадян.

"Провівши 13 квітня 2016 року моніторинг мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Україна", регуляторний орган зафіксував трансляцію телесеріалу "Не зарікайся" (виробництва ТОВ "Фронт Сінема" на замовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Україна"), де, зокрема в 66 серії цієї мелодрами, позитивно зображено бойовиків Донбасу", - повідомляє Нацрада.

Для перевірки дотримання вимог ч. 2 ст. 6, пунктів а), б) ч. 1 ст. 59 закону "Про телебачення і радіомовлення", ч. 1 ст. 28 закону "Про інформацію" в частині гарантування інформаційної безпеки Нацрада призначила позапланову перевірку мовника.

Директору юридичного департаменту каналу "Україна" Олені Водолажко вручили запрошення на розгляд цього питання на засіданні Національної ради наступного тижня. За законом таке запрошення мають вручати за 5 днів до розгляду питання.

Голова Національної ради Юрій Артеменко пояснив, що спершу регулятор зафіксує факт трансляції, як того вимагає закон, а вже згодом розгляне по суті скарги громадян.

Регулятор попросив неурядові і медійні організації, незалежних експертів надати висновки щодо контексту 66-ї серії серіалу. Відтак, Нацрада спиратиметься у рішенні і на рекомендації  громадськості. 

Раніше у соцмережах розгорнувся скандал через показ серії № 66 серіалу "Не зарікайся". На думку деяких глядачів, в одній із серій нібито позитивно зображують бойовиків і російські гібридні війська на Донбасі.

Натомість бійців Збройних сил України і представників української влади в одній із серій називають "украми", "купкою фашистів", "кривавої хунтою", зазначає Детектор медіа.

Крім того, люди критикували сюжет серії, за яким українка бере в заручники маленьку дитину, вимагаючи, аби проросійські бойовики відпустили її сина.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування