ШОКІН ЗВІЛЬНИВ САКВАРЕЛІДЗЕ

Вівторок, 29 березня 2016, 09:50
ШОКІН ЗВІЛЬНИВ САКВАРЕЛІДЗЕ
Оксана Коваленко, УП

Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе.

Відповідний наказ оприлюднено на сайті ГПУ.

"До Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генпрокурора – прокурора Одеської області, яку обіймає Сакварелідзе", - сказано в повідомленні. 

"Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України", - додали в повідомленні ГПУ.

У ГПУ не вказали, що схожий позов до суду подав також один з "діамантових прокурорів" Корнієць. Саме його справа і стала причиною конфлікту в ГПУ між старою і молодою командою.

 


Згідно з повідомленням, Шокін "привів у відповідність до вимог Закону "Про прокуратуру" структуру та штатний розпис органів прокуратури" і ліквідував посаду заступника Генпрокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Крім того, своїм наказом від 29 березня поточного року Шокін притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе "за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури". 

Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка.

 

Сакварелідзе був призначений заступником Генпрокурора – прокурором Одеської області 16 вересня 2015 року. Наказ про призначення підписував Шокін. До цього з лютого 2015 року він був заступником генпрокурора.

Після скандалу з "діамантовими прокурорами" у ГПУ почався конфлікт. Сакварелідзе заявляв, що Шокін виступає їхніми адвокатами. Для розв'язання конфлікту президент Порошенко попросив Шокіна подати у відставку. Той написав заяву, яку ВР має розглянути 29 березня. При цьому у ГПУ протягом місяца повторюють, що у ВР немає голосів на відставку Шокіна.

Минулого тижня повідомлення про звільнення стала отримувати команда Сакварелідзе, яку до цього вивели за штат і довго не призначали.

Детальніше про ситуацію у Генпрокуратурі ви можете прочитати тут.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...