До прокурорів проти Сакварелідзе приєдналися нардепи з Одещини

Субота, 26 березня 2016, 17:05
До прокурорів проти Сакварелідзе приєдналися нардепи з Одещини

Народні депутати, обрані від Одеської області, підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Давіда Сакварелідзе із займаної посади та органів прокуратури взагалі.

Про це йдеться у листі нардепів до Генпрокурора Віктора Шокіна, який 26 березня оприлюднено на сайті ГПУ.  Підпис під листом поставили Дмитро Голубов  та Олександр Урбанський (БПП), Євген Дейдей та Павло Унгурян (Народний фронт), Сергій Ківалов (позафракційний), Олександр Пресман,Василь Гуляєв та Дмитро Барвіненко (Партія Відродження). 

Як відомо, напередодні керівники більшості обласних прокуратур підписали колективний лист до Шокіна, у якому висловили йому свою підтримку в конфлікті з прокурором Одеської області і заступником Шокіна Сакварелідзе.

"Маємо зауважити, що обіймаючи посаду прокурора Одеської області протягом півроку, Сакварелідзе нічого не зробив для зміцнення законності та правопорядку в області, розкриттю та розслідуванню злочинів... Усе прокурорське надбання Сакварелідзе – імпорт в область популізму, обману та артистизму", - йдеться у листі.

У зверненні депутати відмічають "2 речі, які дійсно вдалися Давіду Сакварелідзе в м. Одеса, а саме -  надшвидка адаптація до самих дорогих готелів, ресторанів та брендових бутиків;  вірна служба у якості "місцевого посіпаки" чинному губернатору області Міхеілу Саакашівлі на його не менш популістських заходах". 

Нардепи стверджують, що наразі переважна більшість прокурорів районів Одещини "не сприймають Сакварелідзе на займаній ним посаді".

"Таке негативне відношення в цілому позначається на діяльності прокуратури Одеської області та призводить до хаосу в управлінні.... Крім того, нам стало відомо про опір більшості прокурорів тиску з боку заступника Генпрокурора  та невиконання ними завідомо злочинних наказів, що віддаються паном Сакварелідзе", - йдеться у листі. 

Як зазначив нардеп від БПП Сергій Лещенко, найзнаковіше у листі - список підписантів.

"Більшість з них самі мали б стати клієнтами Генпрокуратури. У першу чергу радує Ківалов. Також серед підписантів - відомий "авторитет" Пресман і перебіжчик з БЮТ до Партії регіонів Барвіненко. Ну і Голубов, яких перебував під слідством ФБР і навіть заарештовувався Луценком під час перебування міністром внутрішніх справ", - зазначив він.

 
 
 

Як відомо, раніше Сакварелідзе заявляв, що в Генпрокуратурі продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів.

Також він провів у четвер прес-конференцію разом зі звільненими членами своєї команди, а ввечері побував з ними в телеефірі, де заявляв про тиск з боку Шокіна.

Позицію ГПУ висловив прокурор Владислав Куценко, який різко та емоційно розкритикував Сакварелідзе, назвавши його заяви безпідставними та звинувативши членів його команди у некомпетентності та корупції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...