Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики віддали 18 засуджених, які сидітимуть на контрольованій території

П'ятниця, 5 лютого 2016, 14:30

Бойовики передали 18 засуджених, які відбували покарання на окупованих територіях, але висловили бажання "сидіти" на території, підконтрольній українській владі.

Про це повідомив керівник секретаріату омбудсмена Валерії Лутковської Богдан Крикливенко.

"10 хвилин тому закінчилася четверта успішна передача засуджених із непідконтрольної території. Ще 18 осіб, родичі яких звернулися до Уповноваженого з прав людини, повернулися в правове поле і матимуть можливість реалізувати базові права і свободи", - повідомив  Крикливенко.

 
З ФБ Богдана Крикливенка

"Все під суворим контролем громадянського суспільства", - додав він.

Таким чином 18 засуджених відбуватимуть покарання на українській території.

Трохи згодом інформацію "Українській правді" підтвердила омбудсмен Валерія Лутковська.

"О 12 годині відбулась передача. Загальна кількість засуджених, які були нам передані за ці чотири рази, становить 67 осіб. Формує список та сторона на підставі заяви засуджених про те, що вони хочуть відбувати покарання на підконтрольній Україні території", - повідомила Лутковська.

"Ми не оцінюємо списки, а забираємо всіх, кого нам пропонують", - додала вона.

На питання про умови утримання на непідконтрольній території, Лутковська розповіла:

"Ті засуджені, які були нам передані раніше, говорять, що умови погіршились з того моменту, коли територія стала непідконтрольна уряду. Родичі частіше за все перебувають на території України, існують проблеми з отриманням посилок, речей, побачень", - сказала вона.

За інформацією УП, загалом є близько 300 засуджених, які б хотіли б відбувати покарання на підконтрольних Україні територіях.

Водночас представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко підтвердила цю інформацію і наголосила, що в рамках Мінської групи тривають переговори щодо переміщення засуджених.

"Набагато складніше йдуть переговори по звільненню заручників. Конкретних новин поки немає, але ми працюємо, переговори тривають", - сказала Геращенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування