Україна виконала 17 з 26 пунктів плану дій "Відкритий уряд"

П'ятниця, 5 лютого 2016, 12:22

Україна виконала більше половини зобов'язань плану дій "Відкритий уряд" – 17 з 26.

Про це йдеться у звіті партнерства "Відкритий Уряд", який зокрема дає аналіз співпраці влади з громадянським суспільством.

Зобов’язання стосуються питань доступу до інформації, залучення громадянського суспільства, електронного урядування та запобігання корупції.

Половина антикорупційних зобов’язань виконані значною мірою.

План дій України на 2014-2015рр. містить 26 зобов’язань, які об’єднані в п’ять тем - створення сприятливого середовища для участі громадськості в державній політиці, забезпечення доступу до публічної інформації, запобігання та протидія корупції, надання адміністративних та соціальних послуг, а також технології електронного урядування для розвитку електронної демократії.

Згідно звіту, станом на кінець вересня 2015р. 26 зобов’язань шість є повністю виконаними, 11 – у значній мірі, 7 – в обмеженій мірі. Виконання двох зобов’язань не розпочато.

 
 

Що стосується виконання антикорупційних зобов’язань, то два з них виконані значною мірою – створення механізму моніторингу інфраструктурних проектів та запровадження методології оцінювання корупційних ризиків, інші два виконані в обмеженій мірі – ухвалення регіональних антикорупційних програм, а також розкриття активів на єдиному веб-порталі.

Партнерство "Відкритий Уряд" (ПВУ) є добровільною міжнародною ініціативою, що спрямована на взяття урядами зобов’язань перед своїм громадянами з метою просування прозорості, розширення участі громадян в політиці, боротьби з корупцією та запровадження електронних сервісів та врядування.

Україна бере участь в ініціативі з 2011 року.

План дій із впровадження Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" у 2014 – 2015 роках затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів від 26 листопада 2014 р.

Проект плану дій розроблявся робочої групою, створеною в Секретаріаті Кабінету Міністрів.

Основними напрямами реалізації Ініціативи в Україні у 2014 – 2015 роках є:

- сприяння діяльності інститутів громадянського суспільства, їх участі у формуванні та реалізації державної політики;

- забезпечення доступу до публічної інформації;

- запобігання і протидія корупції;

- підвищення якості надання адміністративних ат соціальних послуг;

- впровадження технологій електронного урядування та розвиток електронної демократії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування