Гройсман відчитав Квіташвілі: Виставляти депутатів дурними не дам

П'ятниця, 5 лютого 2016, 10:30

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман дорікнув міністру охорони здоров’я Олександру Квіташвілі за поданий законопроект і нарікання на народних депутатів.

Перед цим під час години уряду знову виникла суперечка між Квіташвілі та депутатом від "Опозиційного блоку" Ігорем Шурмою, який входить у комітет з охорони здоров’я.

"Треба підтримувати ініціативи, які забезпечують реформування нашої країни. І коли міністра Квіташвілі 28 грудня вносить закон до Верховної Ради про так зване реформування охорони здоров’я, в якому визначено, як потрібно розподіляти видатки на охорону здоров’я. Добре, що ми його не розглянули з колегами", - сказав Гройсман.

"Там написано у пояснювальній записці, що розпочаті процеси розмежування за видами надання медичної допомоги, проведення реформування в охороні здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях та місті Києві, які розвалили в цих областях охорону здоров’я, – міністр пише у своїй пояснювальній записці! – довели доцільність і ефективність. Це такі рішення має приймати український парламент!", - обурився спікер.

Він заявив, що "такі рішення український парламент приймати не буде – незалежно від партій, незалежно від фракцій, незалежно від політичних поглядів".

"Я думаю, що парламент – і це треба зважити міністрам – кожен раз, у найважчі хвилини, підставляв плече кожному міністерству для прийняття ефективних рішень. І робити сьогодні винних у всьому і дурними (виставляти) депутатів я не дам. Це стосується всіх народних депутатів України, з права до ліва", - заявив Гройсман.

"Ми справно приймаємо рішення, які дають можливість виводити країну з кризи. І я наполягаю на тому, що це має бути відвертий і конструктивний діалог", - сказав він.

Спікер звернувся до прем’єра: "Ми з Вами стикалися, Арсеній Петрович, із багатьма ініціативами непридатними, в тому числі, й на ваш погляд. – але вони були внесені міністерствами". Він додав, що в багатьох випадках уряд і парламент приймає спільну відповідальність.

"Я не хотів би розглядати можливості, за яких хтось буде дурний, а хтось буде розумніший. Тому всіх закликаю до конструктивної взаємодії, щоб ми об’єдналися, а не шукали винних у цій залі", - сказав Гройсман.

"Я прошу поваги від уряду до парламенту, я прошу у парламентарів відповідної поваги до уряду. Крапка", - заявив він.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк згодом заявив Шурмі, що уряд готовий підтримати його законопроект щодо охорони здоров’я.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування