ГПУ: слідчих у справі "діамантових прокурорів" перепризначають

Середа, 24 лютого 2016, 15:27
ГПУ: слідчих у справі діамантових прокурорів перепризначають

Слідчих, які займалися справою "діамантових прокурорів", не звільняли, вони перебувають на стадії перепризначення.

Про це повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає zn.ua.

"На сьогоднішній день вони не перепризеачені, по-перше, тому, що проходять внутрішню перевірку на безпеку, а по-друге, тому, що немає людини, яка має підписати накази про їхнє призначення, оскільки генпрокурор перебуває у відпустці", - сказав Куценко.

Він вказав, що слідчих "групи Каська" ще на початку лютого вивели за штат управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками прокуратури, у зв'язку з розформуванням підрозділу, але вони досі перебувають у штаті ГПУ.

За словами прокурора, раніше всім без винятку слідчим з підрозділу Каська запропонували перейти в Генеральну інспекцію.

"Жодна людина, яка займалася справою "діамантових прокурорів" не є звільненою. Вони отримують зарплату, службові посвідчення не здавали, у них є робочі місця, кабінети, у них ніхто нічого не забрав. Просто вони вже не в старому управлінні, і ще не у новому", - пояснив він.

"Висновки перевірки повинні надійти до керівника Генінспекції Максима Мельніченка, який або візує їх, або не візує", - сказав Куценко.

У вівторок, 23 лютого стало відомо, що прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News