В ГПУ розповіли, як розслідують справу озброєння "тітушок" у 2014-му

Субота, 23 січня 2016, 12:44
В ГПУ розповіли, як розслідують справу озброєння тітушок у 2014-му

Під час подій на Майдані у 2014 році цивільним особам  зі складів МВС було видано сотні одиниць вогнепальної зброї та десятки тисяч набоїв.

Про це 23 січня повідомив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу про завершення розслідування справи щодо видачі "тітушкам" зброї 20 лютого 2014 року.

 "Представникам цивільних осіб було видано 408 автоматів, та близько 90 тис. набоїв до  них", - повідомив він. 

З його слів, рішення про видачу "тітушкам" вогнепальної зброї було ухвалено керівництвом країни та МВС попри те, що вранці того дня "вже пролилася кров".

При цьому, за словами Горбатюка, ця видана зброя не застосовувалася. 

"Невелика кількість цієї зброї в результаті обшуків знайдено, місце перебування більшої частини автоматів - не встановлено", - додав він.

Також Горбатюк повідомив, що обвинувальний акт направлено до суду стосовно трьох працівників складів - начальника відділу, інспектора і техніка, які перебувають під домашнім арештом, та одного з представників "тітушок", який безпосередньо вивозив цю зброю. Ця особа перебуває під вартою. 

У провадженні на 26 січня призначено попереднє засідання.

Горбатюк нагадав, що про підозру у даному провадженні повідомлено екс-главі МВС Захарченку, начальнику матеріального забезпечення Зінову, екс-главі столичної міліції Мазану та представникам одного зі злочинних угрупувань Києва, які вимагали кошти у перевізників - керівнику цього ОЗУ та 4 його "підлеглим".

"Вони безпосередньо отримували цю зброю. Їх оголошено в розшук", - додав Горбатюк. 

Він зазначив, що також встановлено причетність та повідомлено про підозру одному з  керівників підприємства, пов'язаного з сином екс-президента Віктора Януковича. 

"Він надавав транспорт та координував цю операцію", - зазначив Горбатюк.

"Обвинувальний акт стосовно 4 осіб направлено до суду, інші 8 - оголошені у розшук", - додав він.

За словами Горбатюка, слідство триває в частині встановлення інших осіб, які отримували зброю, та виявлення самої зброї - її знайдення та повернення. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News