Коломойський пояснив затримання Корбана "високим результатом "Укропа"

Неділя, 1 листопада 2015, 17:52

Олігарх Ігор Коломойський висловив думку, що затримання його найближчого соратника, екс-заступника у Дніпропетровській ОДА та лідера партії "Укроп" Генадія Корбана пов'язано із "хворобливою реакцією на високий  результат партії  на місцевих виборах". 

Про це Коломойський заявив у коментарі Українській правді у неділю ввечері. 

За його словами, партія "Укроп" на місцевих виборах набрала 8%, "і я пов'язую те, що  трапилося (затримання Корбана та обшуки у офісах партії )з якоюсь хворобливою реакцією на такий високий результат".

"Напевно, президент (Петро Порошенко) повернувся з Туркменістану, побачив, що там у глави держави все добре, ніхто йому палиці в колеса не вставляє. А тут ці всі Ляшки, Тимошенко, розбурхалися емоції, побачив, коли їхав додому білборд із Корбаном і вирішив, що потрібно щось робити", - заявив Коломойський.

Також він додав, що "Корбан завдяки цим діям став політиком національного масштабу".

"Ви ж знаєте, що у нас в біографії всіх політичних лідерів є рядок - хоча б один день в СІЗО посидіти. Тому, можливо, він коли-небудь навіть скаже спасибі Петру Олексійовичу за це", - додав він. 

Як відомо, 31 жовтня кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан був затриманий СБУ.

В ГПУ повідомили, що 31 жовтня проводять спільну з СБУ широкомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування. 

Основні статті кримінального кодексу України, за якими спецоперація - 255, 191 (розкрадання майна) та 349 (пов'язана з викраденням людей), ГПУ вивчає причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією. 

Адвокат Корбана Олексій Шевчук заявив, що затриманому Корбану висунуто підозру відповідно до ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна),  ч.1. ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),  ст.255 (створення організованої злочинної організації) КК України. 

За його словами, підозра містить комплекс статей, які не взаємопов’язані одна з одною и прописана таким чином, щоб обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

1 листопада у ГПУ заявили, що прокуратура у суді вимагатиме призначити запобіжний захід для Геннадія Корбана у вигляді арешту.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News