Чубаров заявив про затримання окупантами ще одного кримського татарина

Неділя, 10 травня 2015, 18:36

Вранці 10 травня в окупованому Криму затримано кримського татарина за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України, який відбувся у лютому 2014 року. 

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив голова Меджлісу кримськотатарського  народу Рефат Чубаров.

"Сьогодні вранці у с.Грушовка Судакського району заарештували Мустафу Дегірмінджи  - це звичайний кримський татарин. Він йшов на роботу разом з батьками. Під’їхала група - 6-8 військових в масках. Вони його насильно скрутили, і в машину. Батьки питають - за що.  Вони (у масках) кажуть - "за 26 лютого". Тобто за участь  у мітингу за підтримку територіальної цілісності України", - заявив Чубаров.

"(Це) ескалація насилля, особливо напередодні таких подій, коли кримські татари завжди намагалися бути разом (18 травня Меджліс зазвичай проводить жалобні мітинги в пам'ять про жертви геноциду та депортації - УП).  Це спеціально для того, щоб розчавити людей", - зазначив Чубаров.

За його словами, Росія й надалі придушує волевиявлення кримських татар на окупованому півострові й здійснює політику репресій. У такий спосіб Російська Федерація має намір залякати людей і підкорити самопроголошеній владі Криму й Кремлю, упевнений глава Меджлісу.

Як відомо, в анексованому Криму у справі "26 лютого" затримано кількох кримських татар, перед затриманням у них переважно проводились обшуки. Суд окупантів зазвичай ухвалює щодо затриманих рішення про тримання під вартою. 

Меджліс кримськотатарського народу подав міській владі Сімферополя повідомлення про проведення Всекримського жалобного мітингу з нагоди 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу - 18 травня 1944 року. 

Однак міська адміністрація Сімферополя заборонила кримським татарам проводити жалобний мітинг.

5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування