Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До справ проти Януковича додався ще й Голодомор

П'ятниця, 18 квітня 2014, 17:56

Стосовно екс-президента Віктора Януковича розслідується ще одне, вже шосте кримінальне провадження за зловживання владою.

Генпрокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання владою Януковичем та іншими екс-високопосадовцями за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, повідомляє ГПУ.

Кримінальне провадження зареєстровано за зверненням двох громадян України.

Вони вказують, що ті чиновники упродовж 2010-2013 років вчинили численні зловживання владою, зокрема, невизнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом, переслідування лідерів політичної опозиції, журналістів з боку органів прокуратури, внутрішніх справ, підрозділів СБУ та судів, а також потурання корупційним діям колишніх керівників найвищих органів влади та правоохоронних органів.

"Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває", - повідомляє Генеральна прокуратура.

Раніше повідомлялося, що проти екс-президента Януковича порушено 4 справи, а 18 квітня ГПУ повідомила, що його ще разом із Олександром Якименком та Віталієм Захарченком підозрюють у тому, що вони за попередньою змовою створили терористичну організацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування