Сім'я полоненого в Криму командира Дем'яненка просить владу його звільнити

Неділя, 30 березня 2014, 20:57

Родичі капітана другого рангу В'ячеслава Дем'яненка просять владу посприяти його звільненню з полону російських військових у Криму, де він перебуває вже тиждень.

Про це "Українській правді" сказала мама Лідія Дем'яненко.

За її словами, родина вже подала звернення в МЗС і Міноборони з проханням сприйняти пошукам Дем'яненка, який працював у ЦІПсО – Центрі інформаційно-психологічних операцій.

"23 березня цього року на військову частину А 4398 було скоєно напад, був взятий в полон В'ячеслав Дем'яненко. Об 11:40 він був завантажений в автобус і вивезений в невідомому напрямку", - розповіла вона.

"На сьогодні в нас є інформація з достовірних джерел, в тому числі з Міноборони, що він перебуває в Севастополі в комендатурі. Він є дуже цінним для них і через сферу діяльності, і оскільки він є командиром частини, офіцером. Протягом цього тижня його намагаються зламати", - впевнені родичі.

У Дем'яненка є дружина і двоє дітей, які залишаються в Севастополі.

"Дружина вимушена переховуватись і ховати дітей, щоб їх не викрали і не шантажували потім ними… Вона мені сказала, що поки Слава не повернеться, вона виїжджати не стане", - сказала Лідія Дем'яненко.

В'ячеслав Дем'яненко

Як відомо, раніше Дем'яненко був серед інших командирів, які були захоплені російськими військовими.

Однак пізніше звільнили полковника Юлія Мамчура, генерала-майора Ігор Воронченка, старшого лейтенанта Олександра Філіпова, а також офіцерів-морпіхів підполковника Дмитро Делятицького і майора Ростислава Ломтєва.

Попри повідомлення про звільнення Дем'яненка, він так і залишився в полоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування