СБУ заборонила в’їзд німцю - журналісту і благодійнику

П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:55

Служба безпеки України заборонила в’їзд до України німцю Райку Опітцу через інформацію про його нібито причетність до "фінансування терористичної організації" та до розвіддіяльності.

Відповідна постанова була підписана у вересні на підставі інформації "щодо причетності Опітца до фінансування терористичної діяльності, а також до розвідувальної діяльності іноземних спецслужб проти України".

Заборона винесена на 5 років.

Постанова СБУ про заборону Опітцу вїжджати до України
Постанова СБУ про заборону Опітцу в'їжджати до України

Як пояснили адвокату Андрію Іванцю 21 листопада, заборона винесена в інтересах забезпечення національної безпеки України.

Пояснення СБУ щодо Опітца
Пояснення СБУ щодо Опітца

Опітц, будучи громадянином Німеччини, має посвідку на тимчасове проживання в Україні до 15 серпня 2014 року (видана 15 серпня 2013 року), а також посвідчення члена Національної спілки журналістів України (видане 29 серпня цього року).

 Опітц мав право проживати в Україні рік
Опітц - журналіст
Опітц - журналіст
Паспорт Опітца
Паспорт Опітца

Опітц відомий як благодійник. Торік він та його медіа-група "Berliner TagesZeitung" потрапили у скандал із наданням допомоги побитій миколаївській дівчині Олександрі Поповій. Він також намагався допомогти зґвалтованій і підпаленій Оксані Макар із Миколаєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News