ГПУ НЕ ВИКОНУЄ ОБІЦЯНКУ ЯНУКОВИЧА. Прокурори лише запропонують судам

Вівторок, 10 грудня 2013, 17:38

Прокуратура запропонує судам змінити запобіжний захід для деяких заарештованих учасників Євромайдану.

Про це йдеться у заяві відділу зв'язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

"Завершено першочергові слідчі дії у кримінальному провадженні стосовно порушення громадського порядку та провокацій під час проведення мирних акцій у м. Києві", - уточнили у відомстві.

"Встановлено осіб причетних до порушень громадського порядку та нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів, затримано підозрюваних, їм обрано запобіжні заходи, допитано безпосередніх свідків подій та вивчено відео і фото матеріали", - розповіли у ГПУ.

"Наразі, органами прокуратури Києва вивчається можливість обрання деяким раніше заарештованим особам менш жорсткої міри запобіжного заходу", - йдеться у заяві.

"Прокурори-процесуальні керівники, погоджуючись із позицією слідчих та враховуючи сімейні обставини підозрюваних (наявність на утриманні неповнолітніх дітей та ін.), в порядку апеляційного оскарження, у клопотаннях ставитимуть перед судом питання про заміну деяким, раніше заарештованим, особам міри запобіжного заходу на таку, що не пов’язана з триманням під вартою", - зазначили у ГПУ.

"Однак, можлива зміна запобіжного заходу не звільняє підозрюваних від кримінальної відповідальності", - наголосили у прокуратурі.

"У разі невиконання підозрюваною особою обов’язків, що передбачені тим чи іншим запобіжним заходом, до неї повторно може бути застосовано міру запобіжного заходу у виді взяття під варту", - уточнили у прес-службі.

Вдень президент Віктор Янукович пообіцяв, що вже у вівторок вирішать питання зміни запобіжного заходу для затриманих під час сутичок Євромайдану.

"Я думаю, що сьогодні це питання буде вирішено. Мені важко зараз сказати скільки людей буде звільнено, але обов’язково такі люди будуть звільнені. Ті у кого є малі діти, молоді сім`ї і т.д. Все буде враховано, і обов’язково все буде зроблено", - додав він.

Раніше Янукович заявляв, що не має впливу на силовиків.

Після сутичок під адміністрацією президента були затримані 9 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News