СБУ заявляє, що Барабашу заборонили в'їзд в Україну "в інтересах держави"

Вівторок, 16 липня 2013, 13:49

Представник прес-служби СБУ Лада Сафонова заявила, що відповідно до правового статусу іноземців та осіб без громадянства СБУ заборонило в'їзд Юрію Барабашу на територію України "в інтересах держави".

Про це вона заявила у вівторок на зустрічі з учасниками акції протесту під СБУ, пише "Тиждень".

"Ми не коментуємо це рішення. Взагалі не існує практики у світі, аби спецслужби пояснювали такі рішення. Спецлужба не пояснює ані громадськості, ані іноземцю причини такої заборони. Хочу додати, що "чорного списку громадян", яким заборонено в'їзд на територію України не існує", - заявила Сафонова.

Представник прес-служби також додала, що Барабашу можуть скоротити термін, впродовж якого йому заборонено в'їзд на територію України.

Вона наголосила, що Барабаш може оскаржувати це рішення в суді і в такому випадку СБУ може аргументувати більш детально свою заборону.

Також Сафонова запевнила присутніх, що це рішення не пов'язане ані з політикою, ані з професійною діяльністю Барабаша.

Водночас вона наголосила, що присутні можуть не знати усіх нюансів справи, але про них представник прес-служби відмовилась розповідати.

Як відомо, у понеділок Барабаша, який повертався в Україну з Росії, зняли з потяга. За його словами, в'їзд в Україну йому заборонений до 2018 року.

Барабаш в Україні працював у видавництві Темпора, фотографував вуличні протести і активно критикував українську владу.

"Українська правда" неодноразово публікувала його фотографії з акцій протесту.

Крім того, під час акції 18 травня, коли він фотографував бійку білоцерківських молодиків, вони на нього також напали і намагалися вибити фотоапарат.

Також він був серед затриманих під час проведення акції на Майдані Незалежності на честь 8-ї річниці Помаранчевої революції у 2012 році.

Тоді правоохоронці затримали 7 осіб.

Відео "Радіо "Свобода"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...