ЦВК не визнала круглий стіл на кораблі агітацією Новинського

Четвер, 20 червня 2013, 14:27

Центральна виборча комісія не вважає порушенням зустріч кандидата в депутати по 224 округу бізнесмена Вадима Новинського на кораблі Славутич.

Таким чином ЦВК відмовила в задоволенні скарги кандидата від єдиної опозиції, Дмитра Білоцерковця, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Після відповідного обговорення Центральна виборча комісія дійшла висновку, що вимоги скарги Білоцерковця є безпідставними, необґрунтованими, не відповідають фактичним обставинам та не ґрунтуються на законі, а відтак, своєю постановою відмовила у її задоволенні", - сказано в повідомленні.

Під час обговорення член ЦВК Олександр Чупахін заявив, що викладені Білоцерковцем факти не знайшли підтвердження, передають Українські новини.

"Встановлено, що викладені позивачем доводи не знайшли свого підтвердження", - сказав він.

Чупахін зазначив, що Новинський проводить зустріч із моряками не як кандидат у депутати, а як власник концерну "Смарт Холдинг".

Також Чупахін зазначив, що Новинський не проводив агітацію серед членів екіпажу, а брав участь як експерт у круглому столі з питань суднобудівництва.

Також аргументом у відмові скарги було те, що корабель, на якому проходила зустріч, прикріплений до іншого виборчого округу, а саме до 225-го.

Коментуючи рішення ЦВК "Українській правді" Білоцерковець заявив, що корабель стоїть в 225 окрузі, але більшість офіцерів прописані саме на 224 окрузі.

"Пан Чупахін, м'яко кажучи, спробував дезінформувати громадськість, говорячи про те, що корабель ВМСУ Славутич знаходиться на 225 окрузі, адже за фактом, більшість офіцерів прописані на 224 оурузі, в Гагарінському районі міста Севастополя", - заявив він.

Як відомо, раніше Білоцерковець подав скаргу і просив визнати дії кандидата у депутати Новинського такими, що не відповідають вимогам закону про вибори депутатів.

За його словами, 14 червня 2013 року приблизно з 10 до 11 години 30 хвилин Новинський проводив зустріч з виборцями на кораблі управління Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Славутич".

 
 Скан з Facebook Білоцерковця

В Управлінні ВМС ЗСУ заперечили проведення виборчої агітації та заявили, що там проводився круглий стіл на тему "Стратегія удосконалення системи судноремонту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...