Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новинський порушив статтю закону, агітуючи на військовому кораблі?

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:07

Кандидат у депутати Верховної Ради від влади, бізнесмен Вадим Новинський грубо порушив закон "Про вибори".

Про це повідомляє на своїй сторінці в мережі Facebook кандидат у депутати від опозиції на довиборах до Верховної Ради по 224-му округу в Севастополі "ударівець" Дмитро Білоцерковець.

"Порушив статтю 74 закону "Про вибори народних депутатів". Він проводив зустріч з особовим складом Військово-морських сил України на військовому кораблі "Славутич". Що підтверджується фотографіями, які були зроблені нами сьогодні вранці", - пише політик.

Новинський агітував на кораблі?
Новинський агітував на кораблі?

"Дивно те, з якою повагою, майже як до президента країни, поставилися до кандидата в українському флоті, його на адміральському катері доставили до причалів, де стоять наші кораблі, після чого була організована зустріч з виборцями (військовослужбовцями)", - додав він.

Кандидат порушив виборчий закон?
Кандидат порушив виборчий закон?

Білоцерковець пояснив "Українській правді", що "у статті 74 закону "Про вибори" чітко прописано, що агітація на військових кораблях заборонена".

Новинського приймали на кораблі
Новинського приймали на кораблі. Фото зі сторінки Facebook Білоцерковця

"Так само в цій статті прописується, про те, що єдиним можливим способом агітації у військовій частині, може бути зустріч організована Окружною Виборчою Комісією, спільно з командуванням, на яку мають бути запрошені всі кандидати в депутати одночасно", - додав кандидат.

Як відомо, довибори по 224 округу повинні відбутися 7 липня після того, як обраний за цим округом Павло Лебедєв був призначений міністром оборони.

Партія регіонів підтримує мільярдера Вадима Новінського, партнера Ріната Ахметова. Новинський рік тому отримав українське громадянство.

Згідно глобального рейтингу мільярдерів Forbes його статок становить 1,9 мільярд доларів, а сам молодший партнер Ахметова по гірничо-металургійному холдингу "Метінвест" займає 792 місце у світі.

Від об’єднаної опозиції на вибори йде УДАРівець Дмитро Білоцерковець, який раніше балотувався до міськради Севастополя, набрав близько 30%, однак програв кандидату від Партії регіонів Володимиру Яцубі.

Загалом зареєстровано 23 претенденти на депутатське крісло по 224 округу, що у Севастополі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування