У Верховній Раді почалася бійка

Четвер, 13 грудня 2012, 09:23

У Верховній Раді відбулася сутичка між опозиційними та провладними депутатами.

Перед цим 242 депутати проголосували за перехід до обговорення кандидатур на посаду спікера.

Опозиціонери побачили, що деякі депутати від провладної більшості не голосували особисто, і почали вимагати особистого голосування.

Не зважаючи на це головуючий на засідання регіонал Олександр Єфремов надав слово кандидату на посаду спікера від Партії регіонів Володимиру Рибаку.

Під час цього опозиціонери пішли на штурм президії Верховної Ради, а регіонали намагалися їм завадити. У залі спалахнула бійка. Станом на 10:20 Єфремов оголосив перерву.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", бійка почалася після того, як Олександра Кужель намагалася вихопити у одного з регіоналів другу картку, якою він голосував. Коли регіонал відмовився віддавати картку, опозиція кинулася блокувати трибуну.

Бійка була дуже жорстокою. Коли депутат від "Батьківщини" Олег Медуниця впав біля трибуни, регіонали, в тому числі Вадим Колесніченко та Олександр Онищенко, штовхали його ногами і не давали встати. Деякі депутати так душили один одного, що їх обличчя ставали багряними.

відео Ганни Грабарської

У протистоянні брали участь лідери фракцій, в тому числі, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк. Віталій Кличко не брав участі у протистоянні. Після оголошення перерви, близько 30 регіоналів залишаються біля трибуни. Зокрема, Ельбрус Тедеєв, який викидає сміття під трибуну, Владислав Лук'янов, Олег Царьов і Микола Левченко.

Станом 10:40 свободівці Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Андрій Мохник спокійно стоять в іншому кінці залу.

На питання журналістів до Колесніченка, навіщо він бив людину ногами, регіонал театрально відповів "Ужас, ужас, я переживаю", і побіг сходами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування