Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС звинувачує Україну в порушенні зобов'язань щодо біженців

Субота, 18 серпня 2012, 10:16

ЄС глибоко стурбований екстрадицією з України до Росії визнаного відповідно до міжнародних законів біженця.

Про це йдеться в спільній заяві прес-секретарів верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно із заявою, Ештон і Фюле "глибоко стурбовані звісткою, що людина з Росії (Республіка Інгушетія), яка була визнана біженцем у відповідності з міжнародним правом, була екстрадована з України 15 серпня".

"Вони повністю підтримують висновок Агентства ООН у справах біженців в тому, що цей випадок свідчить про порушення зобов'язань дотримуватися принципу неприпустимості примусового повернення", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Ештон і Фюле відзначають, що План дій щодо лібералізації візового режиму в рамках візового діалогу між ЄС та Україною включає в себе ряд зобов'язань Києва щодо прийняття законодавства про притулок у відповідності з міжнародними та європейськими стандартами, в тому числі, захисту прав осіб, які шукають притулку, та біженців.

"Варто жалю те, що в цьому випадку Україна, схоже, не поважає ці зобов'язання, незважаючи на неодноразові і чіткі прохання, які були висловлені за останні тижні від Агентства ООН у справах біженців та ЄС", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування