Журналісти посварилися з міліцією через доступ до адміністрації Януковича

Вівторок, 8 травня 2012, 13:20

У вівторок вдень сталася сутичка між журналістами та працівниками міліції при спробі зайти на вулицю Банкову в рамках акції протесту.

Близько 12-ої години журналісти підійшли до Банкової з боку вулиці Лютеранської. У руках журналісти мали плакати, в яких висловлювали незгоду з невиконанням закону "Про доступ до публічної інформації".

Однак при спробі зайти на площу перед адміністрації, міліція закрила ворота та вишикувала живий щит.

Міліціонери відмовились пояснити дії, хоча журналісти мали дозвіл на проведення акції – вони повідомили Київську міську адміністрацію про мирну пішу ходу та мирний збір громадян біля адміністрації президента.   

Після цього кілька журналістів спробували пройти на Банкову, але міліція їх не пропустила. Виникла штовханина, внаслідок якої співробітники МВС відтіснила журналістів від воріт адміністрації.

 

Згодом до журналістів вийшов керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ Денис Іванеско, який спитав, чи є заявка на акцію, яка і була йому продемонстрована.

Також на місці подій був помічений радник глави адміністрації президента Ігор Шувалов.

Журналісти подзвонили також главі департаменту ДГЗ МВС Володимиру Поліщуку, але він також не вплинув на ситуацію.

Як відомо, у законі не вказано, що не можна пускати мирні демонстрацію на територію перед адміністрацією.

Підполковник міліції Микола Шелех заявив, що журналістам обмежено доступ на Банкову "згідно з законом про міліцію, який дозволяє обмежувати рух громадян під час проведення акцій".

Однак після півгодинної суперечки міліція відкрила ворота і журналісти змогли пройти на Банкову. За словами Іванеска, "можливо, дозвіл на доступ дав комендант адміністрації президента".

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування