СБУ за рік нарахувала два теракти

Середа, 9 листопада 2011, 13:14

У цьому році Служба безпеки України порушила дві кримінальні справи за статтею 258 Кримінального кодексу України (Терористичний акт).

Про це у відповідь на запит журналу "Тиждень" повідомив перший заступник начальника Головного управління СБУ О.Симоненко.

Окрім того, СБУ розслідує ще одну справу за цією ж статтею, порушену прокуратурою.

Так, у одній справі за вироком суду до тривалих строків позбавленнях волі засуджено двох осіб, у іншій - відносно трьох осіб слідство триває.

Нагадаємо, на початку вересня Макіївський суд засудив обвинувачених у січневих вибухах в Макіївці Дмитра Онуфрака - до 15 років позбавлення волі, Антона Волошина - до 8 років позбавлення волі.

А наприкінці серпня Служба безпеки порушила кримінальну справу за фактом підготовки до скоєння терористичного акту депутатами Васильківської міської ради, які начебто планували здійснити  24 серпня вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Крім того, СБУ розслідує кримінальну справу за статтею "терористичний акт", яку порушила прокуратура Запорізької області.

"Слідство у цій справі триває", - зазначив Симоненко.

Як відомо, 24 жовтня прокуратура Запорізької області перекваліфікувала кримінальну справу, порушену за фактом вибуху саморобного пристрою в супермаркеті "Сільпо" у торгово-розважальному центрі "Україна" в Запоріжжі з хуліганства на терористичний акт.

За даними СБУ, у 2009 і 2010 роках було порушено по одній справі за статтею 258 КК України "терористичний акт".

У свою чергу Генеральна прокуратура у відповідь на запит видання щодо кількості порушених або перекваліфікованих кримінальних справ за статтею 258 КК України, зазначили, що надати запитану інформацію немає можливості.

У відомстві це пояснили тим, що "діюча статистична звітність органів прокуратури не передбачає накопичення відомостей щодо окремого обліку кількості порушених кримінальних справ за статтею 258 ККУ".

Водночас у Генпрокуратурі зазначили, що "відповідно до частини 3 статті 112 КПК у справах про злочини, передбачені статтею 258 ККУ досудове слідство провадиться слідчими органів СБУ".

Відповідь на відповідний запит від Міністерства внутрішніх справ у встановлені законом строки видання так і не отримало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News