На суд по справі Пукача не пустили потерпілого

Субота, 30 липня 2011, 17:24

Одного з потерпілих у справі Олексія Пукача Олексія Подольського 28 липня не пустили на судове засідання.

Як ідеться в переданому "Українській правді" клопотанні Подольського до Печерського суду Києва, де розглядається справа, 28 липня наряд міліції не пустив його навіть до подвір’я Печерського суду.

Подольський стверджує, що у присутності свідків пред’явив свій паспорт старшому офіцеру цього міліцейського кордону – лейтенанту міліції Олександру Решовському.

Він пояснив йому своє конституційне право мешканця Печерського району Києва звертатися до органу правосуддя за місцем проживання у зручний для нього час.

Подольський також наголошував на своєму праві брати участь у судовому процесі, де він визнаний потерпілим.

"Я отримав від міліції категоричну відмову. Мовляв у мене не було повістки у суд", - йдеться в клопотанні.

Подольський зазначає, що під час попередніх судових засідань звертав увагу і головуючого судді Мельника, і секретаря суду на ті перешкоди учасникам процесу, які чинить міліція на підходах до будинку Печерського суду.

Він також клопотав, щоб йому виписували повістку на кожне наступне засідання, однак повістки не отримав.

"Впевнений, що саме Печерський суд руками міліціонерів перешкоджає моєму праву брати участь у судових засіданнях у якості потерпілого", - вважає Подольський.

Він пов'язує це зі своєю безкомпромісною позицією щодо "замовного вбивства" головного свідка по справі – колишнього міністра МВС України Юрія Кравченка.

"Вимагаю, аби Печерський суд у м. Києві, незважаючи на свій спеціальний статус та особливе призначення щодо нівелювання Конституції України та демонстративного порушення прав людини в Україні, все ж таки виконав свій обов’язок і забезпечив моє право на участь у судових засіданнях по справі, де я визнаний потерпілим", - йдеться у клопотанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News