Запровадження доступу до публічної інформації фактично зірвано

П'ятниця, 6 травня 2011, 15:36

Голова парламентського комiтету з питань свободи слова Андрiй Шевченко вважає, що роботу з набуття чинностi закону про доступ до публiчної iнформацiї фактично зiрвано.

"Наразi ми можемо говорити, що роботу з пiдготовки та введення закону в дiю фактично зiрвано", - сказав вiн пiд час брифiнгу в п'ятницю в Києвi.

Обгрунтовуючи таке твердження, Шевченко зазначив, що суб'єкти влади не розробили пiдзаконних актiв, якi випливають з цього закону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Шевченко наголосив, що "не у всiх органах влади визначено вiдповiдальних за виконання закону". "Лише невелика частина органiв влади пiдготувалася до набуття чинностi цього закону", - зазначив вiн.

Шевченко прогнозує саботаж з боку чиновникiв виконання цього закону. "Ми розумiємо, що опiр системи очiкується колосальний, оскiльки ця система складалася десятилiттями, i треба просто ламати психологiю", - сказав вiн.

Депутат зазначив, що необхiдно внести змiни до понад 50 законiв для того, щоб їх привести у вiдповiднiсть до закону про доступ до публiчної iнформацiї. А.Шевченко уточнив, що для того, щоб закон запрацював у повному обсязi, необхiдно внести змiни до 51 закону i чотирьох кодексiв.

"Подивимося, який (закон) працюватиме, i тодi дивитимемося, якi потрiбнi змiни. Головне - не допустити ревiзiї цього закону", - наголосив вiн.

Водночас депутат повiдомив, що до його комiтету надiйшла пропозицiя спiкера Верховної Ради Володимира Литвина, яка мiстить пропозицiї пiдроздiлiв парламенту, секретарiатiв комiтетiв, про внесення змiн до закону про доступ до публiчної iнформацiї.

На думку голови комiтету, серед цих пропозицiй є справедливi, "якi треба врахувати, але є i зауваження, що докорiнно змiнюють фiлософiю цього закону".

Як ранiше повiдомлялося, закон про доступ до публiчної iнформацiї набуває чинностi з 9 травня 2011 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування