КС ВИРІШИВ, ЩО ВИБОРИ БУДУТЬ У 2012 РОЦІ - РЕГІОНАЛ

Четвер, 18 листопада 2010, 15:11
Конституційний Суд ухвалив рішення про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Про це розповів лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"КС висловив підтримку тому поданню, яке ми подавали про вибори у жовтні 2012. За тією інформацією, яку я маю, 16 суддів з 18 проголосували за підтримку даного рішення", - зазначив він.

За словами Єфремова, рішення КС "відкриває шлях" для голосування Верховної Ради з даного питання, тому воно може бути розглянуте у сесійній залі вже в п'ятницю.

Єфремов відкинув припущення, що постанова про виключення з регламенту способу голосування відкритими бюлетенями за внесення змін до Конституції свідчить про намір легалізувати рішення КС картками відсутніх депутатів.

"Що значить реально немає (голосів)? Якщо якась картка проголосує і людина напише відповідну заяву, що вона не голосувала, значить ця картка буде виключена з голосування", - сказав Єфремов.

На уточнення, що при голосуванні бюлетенями можна зразу відстежити точну кількість голосуючих, Єфремов сказав: "Були ситуації, коли людей після інфаркту на ношах несли до Верховної Ради для того, щоб вони взяли участь у дані процедурі".

Він нагадав, що для голосування у п'ятницю необхідно 226 голосів, а остаточно рішення КС буде легалізована 300 голосами на наступній сесії парламенту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News