СБУ наполягає, що історик працював з таємницею

Субота, 11 вересня 2010, 19:11
 

Служба безпеки стверджує, що заяви історика, співробітника СБУ Романа Забілого про те, що всі вилучені в нього документи є розсекреченими, не відповідають дійсності.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області, передає УНІАН.

"Тільки попередня перевірка засвідчила, що з перших дев'яти перевірених документів, шість є документами з обмеженим доступом", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановлено, що Забілий несанкціоновано збирав відомості, які жодним чином не стосуються його наукової діяльності та історичних досліджень.

Ситуацію, що склалася навколо вилучення у Забілого носіїв інформації, СБУ розглядає виключно у площині кримінального правопорушення.

Забілий, як співробітник СБУ, мав доступ до державної таємниці, що накладає на нього певні обмеження і на що він погоджувався добровільно, власноруч підписавши взяті на себе з зобов'язання, підкреслили в прес-службі.

"Тому закиди окремих громадських діячів та політичних структур про "утиски" Службою безпеки історика, науковця і, врешті-решт, співробітника СБУ не мають жодних підстав та політичного підтексту", - наголошується в повідомленні.

За даними СБУ, факт порушення кримінальної справи щодо Забілого не вплинув на роботу музею "Тюрма на Лонцького".

Співробітники музею виконували свої обов'язки і всі бажаючі мали змогу відвідати експозицію музею-меморіалу, створену, в тому числі, на основі розсекречених архівних документів СБУ.

Як повідомлялося, 9 вересня СБУ заявило про порушення кримінальної справи за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю.

Забілий в свою чергу заявляє, що матеріали розсекречені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування