Тимошенко побачила, як Азаров друкує гроші

Четвер, 3 червня 2010, 19:14

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує, що вже восени в Україні відбудеться сплеск інфляційних процесів.

На думку політика це відбудеться "внаслідок незбалансованої монетарної політики уряду та Національного банку", повідомляє її офіційний сайт.

"Уся емісія, яку роблять сьогодні, відіграється на цінах, які люди будуть мати на все, що вони споживають. Від емісії до інфляції лаг становить приблизно 2-3 місяці. Цей лаг закінчиться восени", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що в квітні 2010 року обсяг промислового виробництва скоротився на 1,8% у порівнянні з аналогічним показником у березні 2010 року.

"Останні 7 місяців, важко, в кризу, але економіка місяць до місяця постійно приростала. Зараз падіння на 1,8%. Це вперше за останні місяці", - додала політик.

За словами лідера БЮТ, уряд Миколи Азарова не зміг забезпечити збільшення соціальних видатків виправданими економічними заходами.

"Все це за рахунок банального джерела - емісії грошей. І за той період, поки перебуває Янукович при владі, емісії для бюджетних потреб зробили стільки, скільки наш уряд в цілому за два попередні роки. А це тільки декілька місяців, 100 днів!", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування