СБУ ЗАЙНЯЛАСЯ РУХОМ "FEMEN"

Середа, 23 червня 2010, 18:13
Працівники Служби безпеки України проводять бесіди з активістками руху "FEMEN".

Про це "Українській правді" повідомила лідер жіночого руху Анна Гуцол.

За її словами, двох активісток викликали до деканату в університеті, де вони навчаються. Там з ними розмовляв чоловік, який назвався співробітником СБУ.

"Вони цікавилися організацією - хто головний, звідки гроші", - розповіла Гуцол.

За її словами, одну з дівчин намагалися залякати: "Ось ти не хочеш нічого казати, дивись, тебе ще можуть з університету вигнати".

Гуцол також повідомила, що ще шістьох активісток, які навчаються в одній групі, викликали в деканат разом, але до них ніхто не прийшов.

"Я не думаю, що "FEMEN" становить загрозу національній безпеці. Я думаю, що це стандартні профілактичні бесіди, які проводять з громадськими організаціями останнім часом", - зазначила лідер руху.

"Ми можемо себе убезпечити лише оприлюдненням таких фактів, щоб не було до нас якихось претензій, погроз", - наголосила Гуцол.

Як відомо, це не перший випадок, коли СБУ проводить зустрічі з громадськими активістами.

Раніше у Черкасах представники СБУ та МВС провели зустріч із організатором акції "Вихід з демократії: Пароль 2450" у цьому місті Таїсією Плахутою.

За її словами, співробітник СБУ розпитував про організацію, питав про подальші плани, керівництво організації.

Крім того, міська влада Одеси оголосила поза законом акцію протесту "Вихід з демократії. Пароль: 2450".

Тоді представник СБУ також провів бесіду з главою Миколаївського обласного осередку організації "Демократичний Альянс", яка організовувала акцію, Юлією Гречко.

Він розпитував про діяльність громадської організації та безпосередньо про акцію. Також представник СБУ з'ясовував можливість подальшої співпраці.

15 червня глава СБУ Валерій Хорошковський під час зустрічі з активістами руху "Стоп цензурі!", пообіцяв стримати своїх підлеглих у проведенні профілактичних бесід з представниками громадських організацій, або керівниками учбових закладів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News