ДИРЕКТОР ТВі ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЗА НИМ СТЕЖАТЬ. ВІДЕО

Вівторок, 15 червня 2010, 13:34

Директор телеканалу ТВі Микола Княжицький заявляє, що за ним і за його колегами ведеться спостереження невідомими особами.

Про це йдеться у відкритому звернення Княжицького до генпрокурора Олександра Медведька і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

"Протягом останнього тижня я особисто та журналісти телеканалу "ТВі" почали помічати, що ми стали об'єктом прискіпливої уваги зі сторони невідомих осіб. За мною особисто, нашими журналістами та офісом телекомпанії постійно слідкують. Невідомі люди відслідковують всі мої пересування", - сказано у ньому.

Княжицький стверджує, що одна з машин у понеділок протягом цілого дня вела відео-спостереження за офісом телекомпанії.

"Люди, що знаходились в автомобілі марки Daewoo Lanos срібного кольору з державним номерним знаком АА 98 74 ЕВ, приховували свої обличчя, після спілкування з журналістами телеканалу "ТВі" почали тікати від журналіста Романа Скрипіна, проїжджаючи на червоне світло та перетинаючи подвійну осьову смугу", - пише він.

Внаслідок журналістського розслідування працівникам редакції вдалося вияснити, що даний автомобіль "був з підробленими номерами".

"Насправді, з номерним знаком АА 98 74 ЕВ зареєстрований автомобіль Mazda CX9 чорного кольору", - пише Княжицький.

При цьому він зазначає, що у нього виникає логічне запитання: чи не є невідомі громадяни працівниками Служби безпеки, котрі вели відео-нагляд, спостереження та переслідували його під час пересування містом.

"Як законослухняний громадянин, я вимагаю розслідувати цей інцидент, вcтановити, кому насправді належить автомобіль Lanos з підробленими номерами та хто ті особи, що знаходились і стежили за мною та офісом телекомпанії", - йдеться у зверненні.

"Якщо люди, які стежать за мною - злочинці, прошу знайти і покарати їх. Якщо ці люди самі працюють в силових структурах, то злочинцями є ті, хто змушує їх брати участь у забезпеченні власних інтересів та переслідуванні представників ЗМІ", - додає Княжицький.

Телеканал "ТВі" надав копії відзнятого відео "з чіткою фіксацією автомобіля та осіб, що в ньому знаходились".

Як відомо, раніше ТВі та 5 канал заявляли про тиск з боку СБУ. Нещодавно Окружний адмінсуд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", яка оскаржувала рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про виділення "ТВі" та "5 каналу" частот на мовлення. Власником групи каналів "Інтер" є Хорошковський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...