Громадськість створює комітет порятунку України

Вівторок, 4 травня 2010, 15:51
 

В середу у Києві відбудеться засідання ініціативної групи із створення Громадського комітету порятунку України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерела.

Група має намір провести збори у Спілці письменників України, де планують обговорити питання стосовно якнайшвидшого утворення Комітету.

На збори ініціативної групи зі створення комітету порятунку "наполегливо запрошуються" лідери усіх "без винятку партій, великих та малих, які представлені в опозиційній частині Верховної Ради".

За негайне створення Громадського комітету порятунку України висловилися десятки авторитетних громадських діячів та представників інтелігенції, які виклали свою позицію у Відозві до українців.

Ініціатори створення ГКПУ зазначають, що "режим Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави".

"Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників, нова влада, після торгівлі українською територію, вже готова віддати авіабудівну галузь та атомну енергетику. Вони продають Україну та народ оптом і вроздріб", - переконані підписанти відозви.

"У час, коли над Україною, як незалежною та демократичною державою, нависла смертельна небезпека, ми, відчуваючи відповідальність за долю майбутніх поколінь, заявляємо про створення 5 травня 2010 року в місті Києві Громадського комітету порятунку України",- зазначається у відозві.

Метою діяльності комітету визначено: відстоювання територіальної цілісності й суверенітету України; захист свобод і гідності громадян, їхніх політичних, соціально-економічних і національно-культурних прав; боротьба за збереження євроатлантичного вибору України.

Такі комітети повинні бути створені в кожній області, місті, районі та селі, переконані ініціатори.

Під зверненням, зокрема, підписалися Володимир Василенко, Богдан Горинь, Левко Лук'яненко, Юрій Мушкетик, Василь Овсієнко, Надія Осьмак, Дмитро Павличко, Михайло Ратушний, Роланд Франко, Олег Чорногуз, Валерій Шевчук, Юрій Щербак, Володимир Цибулько та інші.

Як повідомив Цибулько, телефоном або електронною поштою звернення також підтримали Юрій Андрухович, Тарас Возняк, Микола Рябчук.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News