У Тернополі Януковича "посадили на палю" і закликали розпустити Раду

Неділя, 2 травня 2010, 17:51

У Тернополі відбулося Віче проти "зрадницької ратифікації антиукраїнськими силами здачі української території Російському Чорноморському флоту".

Як повідомляє ВО "Свобода", на організоване нею віче 2 травня прийшло близько тисячі осіб, у ньому взяли участь голова Тернопільської облради Олексій Кайда, депутати різних рівнів - члени ВО "Свобода", представники інших громадських організацій.

"Під час Віче відбулося імпровізоване саджання на палю зрадника національних інтересів Яника (президента Віктора Януковича)", - сказано в повідомленні.

Голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Михайло Головко назвав ратифікацію у Верховній Раді харківських домовленостей президентів України та Росії щодо пролонгації терміну базування ЧФ РФ у Криму до 2042 року "безпрецедентною зрадою Української Держави", а сам "пакт Януковича-Медведєва" - ганебним.

"Цей факт (ратифікації) відбувся на фоні того, як представники донецького олігархічного клану розпочали цілеспрямоване плюндрування української історії, а Янукович на всю Європу в Парламентській Асамблеї заперечує Голодомор як геноцид українців, тим самим перекреслюючи мільйони безневинних жертв Голоду", - обурився Головко.

Йому "важко навіть уявити, що завтра зробить для знищення України режим Януковича".

"Свавілля нової влади перейшло межу, злочинно застосувавши кийки та сльозогінний газ  проти власних громадян, що намагались відстояти суверенітет та незалежність - найдорожчий здобуток Української Нації. Зрадники повинні бути покарані!", - заявив голова Тернопільської міськорганізації "Свободи".

А голова обласної організації ВО "Свобода" Олег Сиротюк зазначив, що Тернопільська облрада 22 квітня ухвалила звернення до Конституційного Суду, Генпрокуратури і Верховної Ради з вимогою ініціювати імпічмент Януковича.

Водночас, він наголосив, що голови райдержадміністрацій, начальники управлінь обладміністрації та їхні заступники, які є депутатами обласної ради від УНП, Нашої України та Єдиного Центру, не голосували за це питання, бо "лягли під владу".

"Події, які зараз відбуваються у державі, - не що інше як окупація України олігархічними кланами. Немає різниці хто буде при владі: чи олігархи Януковича, чи ті ж самі олігархи Тимошенко. Нам необхідна нова система влади із соціальною та національною справедливістю, згуртована під прапором української національної ідеї", - заявив Сиротюк.

"Україну чекає третя революція - національна і соціальна. Українці зметуть промосковську адміністрацію, яка тимчасово стала владою в Україні", - заявив Кайда

ВО "Свобода" закликає усіх українців "проявити свою громадянську позицію і зупинити тотальний наступ антиукраїнських сил", адже "Україну шматують на догоду Кремлю".

"ВО "Свобода" закликає до акцій протесту..., активного спротиву антиукраїнській владі, вимагає розпуску парламенту та позачергових виборів до Верховної Ради", - заявив Кайда.

Він закликав  "так звані націонал-демократичні сили" - БЮТ, НУНС, УНП, що складають більшість у 12-ти обласних радах України - "скласти депутатські мандати та таким чином очиститися від зрадників і припинити діяльність антидержавних рад".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News