Клюєв: Українську історію мають писати українські фахівці

Середа, 12 травня 2010, 12:58
 

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв вважає, що українську історію мають писати українські історики.

Про це він заявив, відповідаючи на питання депутатів під час доповіді про документи, які планується підписати президентами Віктором Януковичем та Дмитром Медведєвим.

"Історія України буде писатися українським фахівцями", - наголосив він.

Доповідаючи проекти угоди, він повідомив, що буде підписано угоду між міністерствами культури обох країн щодо розвитку науково-освітнього співробітництва на 2010-2012 роки.

Метою співробітництва є забезпечення подальшого нарощення науково-освітнього співробітництва.

Угода сприятиме розширенню прямих зв'язків між вищими навчальними закладами і науковими установами обох країн та розширенню обмінів викладачами і науковцями для проведення спільних наукових досліджень, стажувань і підвищення кваліфікації тощо, повідомив Клюєв.

Він також повідомив, що буде підписано проект програми співробітництва між Міністерствами культури України та Росії на 2010-2014 роки.

Програма передбачає розвиток співробітництва в сферах сценічного мистецтва, кінематографії, бібліотечної та музейної справи, декоративно-прикладного, самодіяльного та циркового мистецтва, народних промислів, збереження об'єктів історично-культурної спадщини тощо.

Передбачається обмін виконавцями, музичними колективами і спеціалістами, розширення зв'язків між творчими спілками України і Російської Федерації та інші заходи, заявив він.

Говорячи про угоду, Клюєв підкреслив, що тепер завдяки угоді українські співаки будуть співати в Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування