Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко назвала КС злочинцями і звернулася до світу

Четвер, 8 квітня 2010, 16:21
 

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що КС своїм рішенням, яким легалізував нову коаліцію, скоїв злочин.

Так вона прокоментувала рішення КС.

"Сьогодні Конституційний Суд скоїв злочин. Його рішення свідчить про те, що ця інстанція, яка повинна стояти на сторожі Основного Закону, готова виконати будь-яке політичне замовлення влади і легко піддатися корупційним впливам на догоду політичній кон'юнктурі", - заявила Тимошенко.

Вона також заявила, що БЮТ буде вносити на розгляд парламенту Постанову про звільнення з посад суддів Конституційного Суду, які призначені Верховною Радою, за порушення присяги судді.

"Також ми звернемося до з'їзду суддів з проханням зробити те ж саме щодо суддів, призначених за їх квотою. Я добре розумію, що ані перше, ані друге сьогодні може не відбутися. Але тільки - сьогодні. Бо вже завтра країна зміниться і дасть належну оцінку подібним діям", - наголосила вона. 

Також Тимошенко повідомила, що звертається до світової спільноти з проханням дати належну оцінку рішенню Конституційного Суду та діям нової влади.

"Сподіваюся, що світові демократії не сповідуватимуть подвійних стандартів у цьому питанні за принципом "Так, це негідники, але наші негідники", - зазначила вона. 

"У нормальних, демократичних цивілізованих країнах керують не люди, а закони та Конституція. Коли правити країною намагаються окремі люди, відповідно до своїх інтересів, апетитів та обмеженого кругозору, то в країні народжується диктатура або хаос", - наголосила Тимошенко.

Вона також нагадала, що 17 вересня 2008 року Конституційний Суд пояснював, що: "Конституція визначила суб'єктів формування коаліції депутатських фракцій - депутатські фракції", і що "до складу коаліції депутатських фракцій входять депутатські фракції, які за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій сформували коаліцію депутатських фракцій".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування