У помсту за Бандеру Героя позбавлять людину, яка підняла прапор над Рейстагом?

Четвер, 8 квітня 2010, 11:44

Від Донецького суду вимагають скасувати указ президента Ющенка про присвоєння звання "Герой України" Олексію Бересту, який підняв червоний прапор над Рейхстагом.

Як повідомляє ЗІК, 6 квітня 2010 року голова Луганської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Дмитро Снєгирьов подав до Донецького окружного апеляційного суду позовну заяву про скасування та визнання недійсним указу президента  Ющенка.

Зокрема, у заяві Дмитра Снєгирьова йдеться: "Присвоєння звання "Герой України" О. Бересту є протиправним на тій підставі, що Берест не є громадянином України, бо помер у 1970 році у м. Ростові-на-Дону (РФ). Згідно з рішенням колегії суддів Донецького окружного Апеляційного суду від 2 квітня 2010 р. під головуванням К. Абдукадирової за позовом В. Оленцевича встановлено, що "особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України".

Таким чином, указ президента Ющенка від 06.05.2005 про присвоєння звання "Герой України" Бересту, який не є громадянином України, є протиправним та незаконним актом, що підлягає скасуванню у судовому порядку, бо звання "Герой України" може отримати виключно громадянин України, наголошує Снєгирьов.

"Принагідно хочу заявити, що не маю жодних претензій чи пересторог до особистості самого  Береста. Але, оскільки суд створив прецедент, ухваливши відповідне рішення щодо скасування звання "Герой України" Степанові Бандері, вважаю, що закон має бути одним для усіх, незважаючи на те, подобається це якійсь частині суспільства чи ні", - наголосив позивач.

Як відомо, Донецький суд позбавив Бандеру звання Героя за те, що він не був громадянином України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування