Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко сподівається, що гроші від МВФ прийдуть у червні

Четвер, 29 квітня 2010, 16:53
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко сподівається, що Україна може отримати перший транш МВФ вже в червні.

Про це він сказав у четвер, підсумовуючи результати візиту до США, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Тигіпка, на переговорах мова йшла про нову програму співпраці, розраховану на два з половиною роки, за якою Україна може отримати близько 19 мільярдів доларів.

Він повідомив, що наступний раунд переговорів щодо продовження співпраці України з МВФ відбудеться у Києві 11 та 17 травня.

За його словами, основними питаннями порядку денного зустрічей стануть обговорення реалістичності дохідної частини держбюджету, збалансування фінансів НАК "Нафтогаз України" та проведення структурних реформ у країні.

"Якщо нову програму співпраці з МВФ буде підписано, то Україна може очікувати на перший транш уже в червні", - сказано у повідомленні прес-служби.

Тігіпко також зазначив, що попередню програму співпраці з МВФ сьогодні недоцільно продовжувати, "оскільки вона була направлена на подолання кризи, а нам потрібно обговорювати середньострокову перспективу".

"Йде розмова про програму економічного зростання. Потрібно говорити про новий податковий кодекс, який спростить оподаткування для бізнесу, потрібно говорити про зниження податків, дерегуляцію, приватизацію об'єктів, якими держава керує неефективно", - сказав віце-прем'єр.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування