Яценюк каже, що Янукович здав Крим росіянам безстроково

Вівторок, 27 квітня 2010, 00:27
Угода про продовження терміну базування російського флоту в Криму є безстроковою.

Про це заявив депутат він НУНС Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.

"Дай їм Боже всім здоров'я, щоб вони дожили до 2042 року, ті які підписували цю угоду. Але я не можу зрозуміти, хто дав право розписуватися за моїх дітей, онуків і правнуків. Я не знаю, що буде у 2042 році", - сказав він.

"Якщо ви прочитаєте уважно цю угоду...це угода безстрокова. Я на цьому хочу зробити основний акцент. По одній простій причині - в цій угоді є фраза: ця угода продовжується на наступні п'ятирічні терміни", - заявив Яценюк.

"Це 50, 100, 200, 300 років? Я не знаю, на скільки це", - додав депутат.

Він наголосив, що "країна не може бути предметом торгу".

"Я зараз не вийду з гаслом про те, що флот треба вже прибирати. Ми ж нормальні люди і все чудово розуміємо. Наприклад, Росія не встигла збудувати свою військову базу в Новоросійську", - сказав Яценюк.

"Якщо б президент Росії звернувся до України і сказав: ми не встигаємо до 2017 року збудувати базу в Новоросійську, дайте нам 2-3 роки на те, щоб вивести флот і продовжить нам термін дії угоди. Як ви вважаєте, це нормально, якби ми продовжили  ще на 2-3 роки дію угоди? Я думаю, що абсолютно нормально", - заявив він.

В тексті угоди, який є у розпорядження "Української правди", йдеться: "Сторони подовжують дію угоди між Україною і РФ...на 25 років з 28 травня 2017 року з наступним автоматичним продовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін  не повідомить письмово іншу сторону про припинення їх дій не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування