Азаров попросить Януковича дозволити продавати стратегічні об'єкти

Середа, 21 квітня 2010, 12:22

Кабінет міністрів планує в середу прийняти звернення до президента з проханням скасувати укази, які призупиняли приватизацію стратегічних об'єктів.

Про це сказав голова Фонду держмайна Олександр Рябченко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, йдеться, насамперед, про можливу приватизацію теплових енергогенерувальних компаній.

Як відомо, прийнята за основу парламентом урядова програма соціально-економічного розвитку України на 2010 рік передбачає скасування низки норм указу президента Віктора Ющенка від 6 березня 2008 року №200.

Цим документом вводилося в дію рішення Ради нацбезпеки й оборони від 15 лютого того ж року "Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки в сфері приватизації і концептуальні принципи їх реалізації".

Указом була встановлена заборона на приватизацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, до затвердження держпрограми приватизації, а також заборона на приватизацію підприємств паливно-енергетичного й оборонно-промислового комплексів, транспортної сфери, житлово-комунального господарства до затвердження в установленому порядку програм розвитку цих галузей.

Уряд Миколи Азарова планує отримати від приватизації в 2010 році мінімум 10 млрд грн, тоді як у 2009 році надходження від неї склали 0,8 млрд грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування