Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі не виключають, що пілот Качинського діяв за чиїмсь вказівками

Неділя, 11 квітня 2010, 18:14
Пілот літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився у суботу, міг "діяти за чиїмись вказівками".

Про це заявив екс-президент Польщі Лех Валенса, повідомляють "Вести".

За його словами, пілоти урядового авіазагону Польщі - професіонали вищої кваліфікації, тому "навряд чи пілот міг самостійно раз за разом намагатися посадити літак в умовах туману".

Валенса додав, що для того, щоб робити остаточні висновки про причини катастрофи "необхідно дочекатися офіційного висновку спеціальної комісії".

У свою чергу, пілот із спеціальної групи, яка обслуговує урядовий авіафлот Польщі, Томаш Пєтшак в ефірі телеканалу TVN24 зазначив, що пілот літака Качинського не міг 4 рази намагатися посадити машину на військовому летовищі під російським Смоленськом.

"За інформацією, яку я отримав, була одна спроба (посадки)", - сказав Пєтшак.

Він також відкинув гіпотезу, що пілот міг намагатися посадити літак під психологічним тиском нібито необхідності не спізнитися на заплановані заходи із відзначення 70-ої річниці Катинської трагедії.

"Пілотів тренують таким чином, аби вони виконували критерії тверезої оцінки ситуації, характеризувалися готовністю відмовити, щоб жодним чином не піддаватися тиску", - уточнив Пєтшак.

Він назвав дуже досвідченим пілота суботнього рейсу, зауваживши, що літак, на якому він летів, вважався одним із кращих в державному авіапарку.

"Літак мав репутацію не те, щоб безпроблемного, але був найпопулярнішим серед пілотів. Ми мали до нього більше довіри та використовували його на найскладніших трасах", - повідомив пілот.

Він також зауважив, що трагедії можна було б уникнути, якби диспетчер летовища конкретніше дав зрозуміти пілоту про можливу небезпеку.

"Були сугестії "пропонуємо, аби полетіли туди" - це не був наказ виконання польоту на запасне летовище", - сказав Пєтшак, повідомляє УНІАН.

У таких умовах, за його словами, пілот пробує посадити машину, аби зорієнтуватися в ситуації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...