Табачник вирішив транслювати українську музику за кордон

Субота, 10 квітня 2010, 21:02
 

Міністр освіти Дмитро Табачник підтримує пропозицію створити український музичний телеканал, який здійснюватиме мовлення за кордон.

Про це він сказав за результатами проведення підкомісії з гуманітарних питань Українсько-Російської Міждержавної комісії в Москві.

"До ініціативи створення музичного каналу, який би здійснював мовлення на закордон, я ставлюся позитивно", - сказав Табачник.

При цьому він відзначив, що в 2010 році через економічні складнощі, урізування бюджету і "спадщину, що залишилася від колишнього уряду", це питання може вирішуватися тільки за рахунок недержавних коштів.

"Якщо хтось його просуватиме", - додав міністр.

За словами Табачника, для того, щоб українські телеканали і радіостанції вели мовлення в Росії, а російські - в Україні працює велика група українських фахівців - "з відомств, які займаються телебаченням і радіомовленням".

"Я ось зустрічався в Києві з директором дуже ліберальної російської радіостанції "Эхо Москвы" паном Венедиктовим. Наскільки він мене інформував, він розглядає питання про присутність "Эхо Москвы" в Україні. Ми готові вітати це питання", - сказав Табачник.

У свою чергу, міністр освіти і науки Росії Андрій Фурсенко також висловив думку, що в Росії "має бути - і навіть не один - український телеканал".

"Я вважаю і, як голова підкомісії, готовий звернутися з пропозицією, аби в цей пакет (НТВ+), в якому присутні німецькі, французькі і арабські телеканали, було включено й український", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...