Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заважав Тимошенко домовлятися з МВФ?

Четвер, 1 квітня 2010, 09:55


Екс-президент Віктор Ющенко всіляко перешкоджав переговорам уряду Юлії Тимошенко з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив колишній виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю газеті "Дело".

За його словами, екс-президент робив все можливе, щоб Кабміну не вдалося отримати гроші за кредитом stand-by, який у 2008 році МВФ виділив Україні.

"Я добре пам'ятаю, як сидів навпроти Стросс-Кана (директора-розпорядника МВФ), а він показував мені пачку листів від президента (Ющенка), в яких ішлося про те, що програма співпраці з МВФ - це зло для України і продовження співробітництва навіть не потрібно обговорювати. І що він, Ющенко, буде робити все можливе, щоб ця програма померла в такому вигляді і при такому уряді", - сказав Уманський.

Він також упевнений, що президент спеціально підписав закон про підвищення соціальних стандартів, який був різко розкритикований з боку МВФ.

"Більше того, перед тим як Ющенко візував цей закон, йому три дні дзвонив Стросс-Кан з проханням не робити цього, але Ющенко відмовився з ним спілкуватися, чим, звісно, образив голову МВФ", - сказав Уманський.

"Стросс-Кан, наскільки мені відомо, сприйняв це як особисту образу", - додав екс-керівник Мінфіну України.

Як відомо, МВФ у листопаді 2008 року прийняв рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. доларів.

З початку 2008 року Україна отримала вже три транші на суму близько 12 млрд. доларів.

Четвертий транш у розмірі 3,8 млрд. доларів Україна розраховувала отримати в листопаді 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Виділення четвертого траншу було заплановано на листопад 2009 року, але місія Фонду не зробила тоді відповідної позитивної заяви.

Зараз нова влада намагається отримати гроші МВФ.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування